OBLAČENJE ZA V STUDIO

HITRI NAPOTKI

Oblačila

V našem studiu strankam vedno omogočimo diskreten prostor za preoblačenje. Zato imajo stranke lahko s seboj več kosov oblačil.

Ko delamo portrete, naj ne bodo oblačila kričeča, s poslikavami in napisi. Oblačila naj bodo minimalistična - čim manj informacij naj dajajo od sebe.

Pri svetlem ozadju načeloma pašejo svetla oblačila, pri temnem pa temna. Oblačila naj bodo tudi ali svetlejša ali temnejša od tona kože. Tako je oblačilo bolj del ozadja, obraz portretiranca pa bolj izstopa.

Poslovni portret

Če stranka nima drugačne želje, potem najraje delam poslovne portrete na temnem ozadju. Priporočam, da ima portretiranec svetlo srajco in prek nje temnejšo jakno ali sako. Vsekakor naj bo vrhnje oblačilo temno.

Nosečniški portreti

Nosečnica naj ima oblačila, ki poudarjajo nosečnost - trebuh. Lahko so oprijeta elastična oblačila. Bodoča mamica ima lahko zgoraj tudi večjo (tudi moško) srajco. V studiu imamo za nosečnice tudi posebna nosečniška oblačila za tovrstno fotografijo (modro in vinsko rdeče). Fotograf pri svojem delu uporablja tudi kakšne večje kose blaga. Priporočljivo je, da pride nosečnica na fotografiranje v 7/8 mesecu, preden ji zatečejo noge.

Nedrčki

Pri fotografiranju resnejših fotografij se izogibamo, da bi bil pod oblačilom viden nedrček. Najboljše je, da je nedrček v barvi kože. Če to ne gre, pa naj bo vsaj temen pod temnim oblačilom ali svetel pod svetlim oblačilom. 

Če bodo na fotografijah odkrita ramena, potem naj model vsaj uro pred fotografiranjem ne uporablja naramnic, da ne bodo pustile črt na koži.